Erfaringer med Neurofeedback - oktober 2023

Behandlingsresistent epilepsi/ADD/ASF – stress

"Efter at væres startet med Neurofeedback hjernetræning har jeg færre krampeanfald, mit humør er bedre, jeg har mere energi og større overskud, og det er virkelig fantastisk. Jeg kan næsten ikke tro det selv. Men det er sandt. 
Efter mere end tyve år med mange krampeanfald, hvor jeg følte mig fanget i en uendelig cyklus af medicin og frustration, har jeg endelig fundet en metode, der virker for mig på flere områder uden bivirkninger - neurofeedback.

Hvem er jeg

Jeg er en 27-årig studerende kvinde, der har lidt af epilepsi i 23 år. Trods afprøvning af alle relevante typer epilepsimedicin, er jeg aldrig blevet symptomfri.

Som teenager blev jeg også diagnosticeret med ADD og ASF, hvilket kun gjorde min situation endnu mere kompleks.

Hvad var/er mine udfordringer

Epilepsien er en enormt stor byrde for mig med uvarslede krampeanfald. Igennem de sidste 10 år har jeg i gennemsnit haft ét-to om måneden, samt regelmæssige myoklonier (ufrivillige rystelser i arme), absencer og betydelige kognitive udfordringer.
I begyndelsen af februar 2023 jeg blev sygemeldt. Jeg var ved at give op. Jeg måtte tage en pause fra studiet på grund af stress og følgerne af et slag mod hovedet i forbindelse med et krampeanfald. Foruden de epileptiske symptomer kæmpede jeg med ekstrem træthed og overbelastningssymptomer/stress. Jeg havde intet overskud til noget som helst, og min koncentrationsevne i bund. Men jeg holdt fast i håbet om en bedre fremtid.
Jeg var desperat og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Men så læste jeg om neurofeedback, en metode der bruger feedback fra mine egne hjernesignaler til at træne og regulere min hjernes aktivitet. Jeg besluttede mig for at give Neurofeedback en chance.

Effekten af Neurofeedback

Så skete der noget utroligt.

Efter at have startet neurofeedback-hjernetræning får jeg sjældnere krampeanfald. Myoklonierne og absencerne er også blevet betydeligt reducerede. Det er som en drøm, der er gået i opfyldelse.

Men det stopper ikke der.

Mit humør er mere stabilt, og jeg føler mig gladere. Jeg er ikke længere så nedtrykt, jeg har en mere positiv grundstemning og jeg griner igen.
Jeg kom tilbage til studiet i løbet af marts 2023. Min koncentration og hukommelse blev markant forbedret i forårsmånederne. I juni bestod jeg 4 eksaminer og håndterede eksamenspres og andre stressfaktorer samtidigt uden at bryde sammen.

Jeg er blevet mere bevidst om mine egne handlinger og har mod på selv at være opsøgende i sociale sammenhænge. Jeg overkommer mere og kan mærke når jeg har brug for pauser. 

Konklusion

Neurofeedback har virkelig påvirket mit liv positivt. Mine krampeanfald og andre epileptiske gener er mindsket. Neurofeedback er det første som virker uden bivirkninger. Jeg troede ikke at det nogensinde ville være muligt, for jeg har prøvet så meget.
Men jeg har også fået mærkbar effekt på andre områder. Jeg er kommet mig ovenpå alvorlig stress, mit humør er bedre, og jeg har mere overskud til at være social.


Jeg har for første gang et håb om en meningsfyldt fremtid.